Tort Diplomat Dukan

de deyutzky in Torturi, 15 Mai 2014 | 9469 vizualizari

 

Sursa de inspiratie a fost, ca de obicei, site-ul retete-dukan.ro
Nu stiu daca acesta ar fi titlul corect al retetei,desi eu am gasit-o cu alt titlu... dar persoana pentru care am pregatit acest tortulet a fost tare incantata de el si a zis ca seamana foarte bine la gust cu prajitura Diplomat :D de la asta si titlul retetei :P sper sa nu sara nimeni in sus :))))

 

INGREDIENTE

  • Blat(tava cu diam de 26 cm):
  • 4 oua
  • 4 lg tarate de ovaz
  • 2 lg amidon
  • 6 lg lapte praf degresat
  • 150 g iaurt degresat
  • 1 praf de copt
  • 4 lg indulcitor pudra sau dupa gust
  • Sirop:
  • 50 ml lapte degresat
  • esenta de vanilie
  • indulcitor
  • Crema de cacao:
  • 500 g branza Quark
  • 2 lgt cu varf de cacao
  • indulcitor dupa gust
  • 1 plic gelatina
  • 50 ml lapte degresat
  • esenta de rom
  • Crema alba:
  • 500 g branza Quark
  • indulcitor dupa gust
  • esenta de vanilie
  • 1 plic gelatina
  • 50 ml lapte degresat
  • Decor: 1 tableta Sly
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Diplomat Dukan:

Blat:

Separam albusurile de galbenusuri.

Mixam albusurile spuma si adaugam pe rand galbenusurile, iaurtul si indulcitorul si mixam la viteza cea mai mica.

Adaugam treptat taratele de ovaz, laptele praf degresat, amidonul si praful de copt si mixam la viteza mica pana la incorporare.

Tapetam o tava cu inel detasabil cu hartie de copt, turnam compozitia obtinuta si dam la cuptor la foc mic-mediu pana cand trece testul cu scobitoarea.

Cand este gata se lasa la racit apoi se aseaza pe o tava, se pune inelul detasabil al tavii in care l-am copt si se insiropeaza cu siropul pregatit din amestecarea celor 50 ml lapte degresat cu esenta de vanilie si indulcitor.

Crema de cacao:

Hidratam gelatina in 100 ml apa rece timp de aproximativ 10 minute.

Incalzim laptele in care vom dizolva gelatina . Restul ingredientelor le amestecam intr-un bol peste care adaugam laptele cu gelatina. Punem aceasta crema peste blat si dam tava la frigider aprox 30 de minute.

Crema alba:

Se pregateste la fel ca cea de cacao.

Hidratam gelatina in 100 ml apa rece timp de aproximativ 10 minute.

Incalzim laptele in care vom dizolva gelatina . Restul ingredientelor le amestecam intr-un bol peste care adaugam laptele cu gelatina. Punem crema peste cea de cacao si dam la frigider 1-2 ore.

Se decoreaza cu ciocolata rasa.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Diplomat Dukan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

deyutzky 1

15.05.2014, 19:13

Laura ))) ia sa vedem cum sari in sus ))

nacularisa 1

16.05.2014, 06:45

Arata foarte fain!

CretuValentina 1

12.06.2019, 10:52

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort Diplomat cu iaurt